Edullista juoksun hurmaa

Herään aamulla ennen kukon laulua, aurinko pilkistää pilven takaa ja vieno tuuli keinuttaa pihakiikkuamme. Minä nousen ja juon lasin vettä, kurkistan lämpotilan ja lopulta vetäisen juoksuvaatteet päälle. Vaimo vielä tuhisee vuoteessamme ja kääntää tyytyväisenä kylkeä, kun minä jo suljen oven ja annan jalkojeni viedä.

Tiedätkö sinä sitä tunnetta, kun antaa jalkojen viedä? Tuo tunne on ihan mieletön, suorastaan euforinen! Varsinkin aikaisin aamulla, kun kuuluu vain lintujen viserrys, lehdet toisensa jälkeen jäävät huojumaan jälkeeni ja hikipisarat juoksevat otsallani. Tuohon tunteeseen jää koukkun. On jäänyt jo vuosia, se on elämäntapa. Elämäntapa, joka on ehkä vähiten välineurheilua, nyky urheilulajien joukossa.

asics

Tuohon mahtavaan lajiin ei tarvita kuin hyvät juoksuvaatteet ja juoksukengät sekä halutessaan tietysti sykemittari. Itseltäni löytyy nuo kaikki, mutta juoksukengät kuluvat. Nyt olisi uusien aika, sillä nuo minun Asicseni alkavat olla melko metsäpolkuja ja erinäisiä ilmoja nähneen näköiset. Juoksukenkiä suositellaan vaihdettavan noin parin vuoden välein, riippuen toki käytöstä.

Minä olenkin katsellut itselleni uutukaisia juoksukenkiä. Olen aina tykännyt Asicsen kengistä, joten taidan edelleen jatkaa samalla linjalla. Olen meinaan vähän merkkiuskollinen ja toki kokenut monien vuosien kokemuksella parhaiksi kyseisen merkin. Nyt löysin hiljattain tämmösen alennuskoodeja sivun, jonka kautta sitten löysin hyvät alennuskoodit myös juoksukenkiin, sieltä ajattelinkin klikkailla itselleni vihdoin ne uudet juoksukengät.

Ajattelin tilata nuot kengät Spartoolta, sillä sinne näyttäisi olevan aika sopiva alennuskoodi, jolla saa siis 20% alennuksen yli 150e arvoisista vaate- ja kenkäostoksista! Saan siis hyvällä alella nuot Asicsen Gel- KINSEI 5 juoksukengät. Uskon, että ne ovat just minulle tehty.

On aina hassu tunne ”ajaa sisään” uudet juoksukengät. Toki kengän täytyy heti tuntua hyvältä jalassa, mutta kyllähän siinä kestää jalalle tottua taas uuteen kenkään, kun vanha on jo vähän liiankin hyvin muokkautunut jalalle. Kengät kun ovat se ratkaiseva tekijä juoksun sujuvuuteen ja mukavuuteen. Vaatteilla ei esimerkiksi ole läheskään niin suurta merkitystä. Silti ajattelin tilata samalla kun tilaan kengät niin sekä minulle että vaimolleni uudet juoksutakit.

Olen miettinyt jotain Niken juoksutakkeja. Edelliset meillä taitaakin olla Puman, mutta en oikein ole vakuuttunut niistä. Teknisiltä ominaisuuksiltaan ei liene mitenkään vetävän vertoja Niken vastaaviin takkeihin.

Kun tuulen huminassa askeleeni käyvät lähemmäksi kotipihaa, otan vielä loppukirin ja huokaisen syvään. Istun hetkeksi terassille ja ihastelen aamun pirteää olemusta ja tunnen, tästä tulee hyvä päivä. Juoksun jälkeen ei voi tulla kun hyvä päivä. Avaan varovasti oven ja menen laittamaan kahvin tippumaan, käyn suihkussa ja herättelen vaimoani aamukahville. Vaimo heittää saman vitsin kuin joka aamu minun mennessäni herättelemään häntä: Taasko tulet vasta nukkumaan? Hän on unikeko ja minä kerkeän aina juoksulenkille, ennen kuin hän edes haaveilee nousemisesta. Yhdessä juomme kupit kahvia ja syömme marmeladivoileivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *